Opleidingsinstituut Verkeer & Mobiliteit

Code van de wegbeheerder


In dit handboek worden de plaatsingsvoorwaarden van de verkeersborden en markeringen behandeld. De diverse reglementeringen, zoals het verkeersreglement, de code van de wegbeheerder en tal van omzendbrieven worden in deze cursus aangesneden en overlopen per verkeersbord en markering. Een afzonderlijk hoofdstuk behandelt de moeilijke reglementering over de plaatsing van de borden waaraan een zonale draagwijdte is gegeven (bijvoorbeeld blauwe zone en snelheidszones).

De meerwaarde van dit handboek is dat de nieuwe procedures voor het nemen van aanvullende reglementen volledig worden besproken.

 

Doelpubliek: Iedereen die dagelijks op professionele wijze met het inrichten of ontwerpen van de openbare weg en/of met het aanbrengen van verkeerstekens bezig is en die al een basiskennis heeft:

  • politieambtenaren van de verkeersdiensten of gespecialiseerde verkeerseenheden (met inbegrip van het logistiek kader).

  • mobiliteitsambtenaren van de gemeenten, het Gewest en de provincies

  • de verantwoordelijken mobiliteit van de vervoersmaatschappijen (De Lijn MIVB, TEC)

  • werknemers van studiebureaus, ontwerpers van infrastructuur

  • rijschoolinstructeurs en examinatoren (rijopleiding)

  • parketmagistraten en ambtenaren


Auteur: Erik Caelen
Editie: de handboeken worden in eigen beheer ontwikkeld, daardoor garanderen wij u bij aankoop steeds de meest actuele informatie.
Formaat: A4
Pagina's: 158
Beschikbare talen: NL / FR


Prijs  € 25.50 (excl. btw)
Klanten die dit artikel hebben gekocht, hebben ook gekocht:  Het verkeersreglement voor fietsers  De parkeerreglementering  De wegcode: opfrissingscursus  De werfsignalisatie  De wegcode toegelicht (A5 formaat)  De wegcode toegelicht (A4 formaat) 
<< Terug naar catalogus